Expoziția ” Mystikosmidea” - Panaite Chifu – 9 octombrie 2015


Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, în Sala de Expoziţii Temporare a Muzeului  Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos a fost găzduită expoziţia de sculptură „Panaite Chifu – Mystikosmidea“. Evenimentul este rodul unei fructuoase şi benefice cooperări între Muzeul eparhial şi Muzeul de Artă Vizuală din Galaţi.

Vernisajul a avut loc vineri, 9 octombrie 2015, în prezenţa numeroşilor iubitori de artă din Galaţi, profesori şi oameni de cultură, reprezentanţi ai instituţiilor muzeale din municipiu, dar şi elevi seminarişti de la profilul Patrimoniu Cultural. Expoziţia reuneşte o parte dintre lucrările artistului sculptor Panaite Chifu, dar şi o serie de panouri fotografice în care sunt prezentate alte lucrări care se află expuse în ţări din Europa şi din întreaga lume.

Cu acest prilej, a fost prezentat şi Catalogul „Mystikosmidea – Chifu“, tiparul fiind executat la Tipografia „Candela cuvântului“ a Arhiepiscopiei Dunării de Jos.
 

Panaite Chifu
 
Panaite Chifu
 
Panaite Chifu
 
Panaite Chifu
 
Panaite Chifu
 
Panaite Chifu
 
Panaite Chifu
 
Panaite Chifu